• Förvandlade näthat till nätkärlek

  Lovebombing har varit ett genomgående tema i Halebops kommunikation. I kortfilmen Telefonkungarna - Förvandlade näthat till nätkärlek tog Halebop ställning mot näthat och visade att det är roligare att sprida kärlek.

  Filmen handlar om ungdomar som diskuterar hur de ska komma till rätta med näthatet, vilket resulterade i sajten Lovecorrect. Med utgång i filmens berättelse utvecklades Lovecorrect till en integrerad kampanj som syntes på bioevent, ungdomsmässor, skärmar på stan, banners och i sociala medier.

  Jag arbetade med strategi, design och webbutveckling i kampanjens digitala delar.

  • Telefonkungarna
 • Lovecorrect

  Lovecorrect är en maskin som omvandlar fula ord och meningar till fina. En rolig sak att dela med sina kompisar men även ett verktyg för att konfrontera näthatare. Under tiden kampanjen pågick lovecorrectades fler än 90 000 fula ord och meningar.

  Vi skapade en databas med tusentals översättningar av fula ord till schyssta. Om ett fult ord saknade översättning kunde användaren föreslå en egen schysst översättning. Vi fick in över 3000 förslag på översättningar.

 • iPhone Thumbnail

HTML5-banners

Lovecorrect livesändes på skärmar på stan.
I praktiken visades en site som hämtade de senaste lovecorrectade texterna från lovecorrect.se.

Vi utvecklade även en widget, en nedbantad version av Lovecorrect. Med en kodsnutt kunde tidningar och bloggar bädda in Lovecorrect i deras artiklar.